Biff og Barolo med Helmer Helmersen
Få ting er bedre en biff og en god Barolo – spesielt om høsten!
Som del av Vesterålen Vinfestival inviterer vi derfor til en kveld der de strålende baroloene fra Dosio står i sentrum, og gir deg en smaksreise rett fra hjertet av Piemonte.
Med oss for kvelden har vi vinstjerneskuddet Helmer Helmersen – «Norges yngste vinekspert» – som forteller oss om historien bak vinene. Med Helmer følger god steming-garanti.
Kjøkkenet serverer tre variasjoner av biff til tre av Dosios nydelige røde viner, før kvelden avsluttes med en klassisk Tiramisu.
Meny:
Carpaccio med trøffel
Dosio Langhe Nebbiolo
Marmorert ytrefilet med sort hvitløk
Dosio Barolo Serradenari 2016
Entrecôte – på italiensk vis
Dosio Barolo Dissati 2016 Magnum
Tiramisu
Kaffe
Restaurant 1893, Quality Hotel Richard With
Fredag 10. oktober kl 18.00
Pris: 1395,- pr person
Det er få billetter tilgjengelig – sikre deg plass tidlig.
Dosio Vigneti ligger på Serradenari-høyden i La Morra, ca. 500 moh. – med spektakulær utsikt mot Langhe, slettene og Alpene. Eiendommen har vinmarker i noen av de mest prestisjefylte delene av Barolo, og klimaet på denne høyden gir vinene friskhet, struktur og en tydelig signatur.
Siden starten i 1974 har målet vært å skape viner som gjenspeiler årgang, jordsmonn og landskap. Dosio kombinerer tradisjonelle teknikker med moderne vinkunnskap og fremstår i dag som en produsent med tydelig stil og stor respekt for terroir.